STRAWA/ DECU-SREKU/ CIUCHSMETYK/ @LAJF

czwartek, 12 listopada 2015

CZWARTKOWY PODWIECZOREK


PUDDING BANANOWO- JAGLANY

Główni bohaterzy:
KASZA JAGLANA - 2 torebki ( te z biedry)
BANAN - półtora

Pozostałe role:
MLEKO BEZ LAKTOZY - pół szklanki
WIÓRKI KOKOSOWE - do woli
CYNAMON - do woli ( nie przesadzaj)
NASIONA CHIA - posypka
MIÓD - pół łyżeczki ( nie dla FODMAP )

Wykonanie:

Ugotuj proszę Ciebie kaszę (najpierw przepłucz zimną wodą). Po ugotowaniu zmieszaj wszystkie składniki- banana pokrój, posyp wiórkami i cynamonem w zależności, ile lubisz. Dolej dosłownie pół łyżeczki miodku, pół szklanki mleka i ... zblenduj na jednolitą masę.
Taram!
Udekoruj swoje miseczko-kubeczki - ja posypałam nasionami chia ( dla zdrowotności) i posypałam cynamonkiem (bo lubię duuuużo)

Smacznego!



A NA PODWIECZOREK wpadł Hapon ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz